Osztatlan közös tulajdon: ezeket a tulajdonosokat törlik a nyilvántartásból

Január 1-jén indul az ingatlan-nyilvántartás felülvizsgálata. Törlik az elhunyt, ismeretlen tulajdonosokat - hívja fel a figyelmet a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).
K. Kiss Gergely, 2020. december 10. csütörtök, 14:30
Fotó: Napi.hu

A földhivatalok 2021-től kezdve felülvizsgálják az olyan földtulajdonosokat, akiknek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett személyazonosító adatai hiányosak, illetve a személyi azonosító jele hiányzik vagy tévesen került feltüntetésre - olvasható a szervezet Facebook oldalán.

Amennyiben az adategyeztetés nem vezet eredményre, úgy a földhivatal az érintett tulajdonos felkutatása érdekében településenként és fekvésenként hirdetményt tesz közzé, amelyre 90 napon belül még jelentkezhet a keresett tulajdonos.

Ha nem jelentkezik az örökös, akkor annyi!

Az eredmény: amennyiben a 90 nap alatt sem jelentkezik a keresett tulajdonos, úgy az ingatlan tulajdonjoga a törvény erejénél fogva az államra száll át.

Ezeket a földeket is kiárusítják, oszt annyi!

Fontos, hogy az állam nevében eljáró Nemzeti Földügyi Központ ezután már nincs korlátozva a föld értékesítésében, és eladhatja vagy használatba adhatja a gazdáknak.

A vonatkozó törvény itt olvasható.

HOZZÁSZÓLÁSOK