Öt év alatt közel 10 milliót lopott a földhivatalból

A Siófoki Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás büntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás vétsége miatt emelt vádat egy volt földhivatali ügyintéző ellen.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 2. csütörtök, 07:32
Fotó: Reuters

A vádlott munkaköri feladatát képezte, hogy számlázó ügykezelőként, ingatlan-nyilvántartási ügyintézőként számlázási, adatnyílvántartási feladatokat lásson el, további az eljárási díjakkal kapcsolatosan személyesen befizetett vagy átutalással teljesített összegekről a számlákat kiállítsa, a bevételezett pénzt kezelje, időszaki pénztárjelentéseket készítsen - olvasható az ügyészség közleményében.

Téves számlázás esetén stornó számlákat készített, majd ezt követően az új valós tartalmú számlák és alapbizonylatok kiállítása, a tévesen befizetett összegek ügyfélnek visszafizetése volt a feladata. (Autósok, figyelem! Trükkös tolvajokat fogtak!)

A vádlott 2011-2015. között rendszeres haszonszerzésre törekedve folyamatosan nagyobb összegeket sikkasztott el, úgy hogy az eredeti valós számlák helyett egy új számlát állított ki kisebb összegről és a különbözetet vagy a teljes összeget eltulajdonította.

A vádlott az 5 év alatt összesen 9,6 millió forintot sikkasztott el. A vádlott cselekményét a Siófoki Járási Hivatal belső ellenőrzése tárta fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK