Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tájékoztatása szerint a kormányfő pénteken a magyar-bolgár kapcsolatok elmélyítéséről tárgyal kollégájával, Bojko Boriszovval, de az Európai Unió előtt álló legfontosabb kihívásokról, így a migrációs válságról is egyeztetnek majd. A két miniszterelnök ezután közös sajtónyilatkozatot tesz - fűzte hozzá Havasi Bertalan. A szófiai látogatáson részt vesz Pintér Sándor belügyminiszter is.

Orbán Viktor a Magyar Rádiónak adott egyik januári interjújában kifejtette, hogy a migrációs válság miatt ki kell építeni egy újabb európai védelmi vonalat Bulgária és Görögország, valamint Macedónia és Görögország határán. Hangsúlyozta: Bulgáriát fel kell venni a schengeni övezetbe, "mert jól harcoltak, és minden szerződéses kötelezettségüket teljesítették".

Jakartában, Prágában, Moszkvában és Brüsszelben is tárgyal Orbán

Sűrű nemzetközi programja lesz a következő hetekben Orbán Viktor miniszterelnöknek - közölte tegnap Havasi Bertalan. Február első két napján Indonézia fővárosában, Jakartában tartózkodik a miniszterelnök, ahol találkozik Joko Widodo elnökkel. A megbeszélések fókuszában az gazdasági és az oktatási-kulturális kapcsolatok állnak majd.

Orbán Viktor részt vesz a visegrádi országok miniszterelnökeinek február 15-ei rendkívüli csúcstalálkozóján is, amelyről kedden a cseh miniszterelnök tett bejelentést - mondta Havasi Bertalan.

A tervek szerint február 17-én kerül sor a magyar miniszterelnök moszkvai látogatására, amelynek keretében Orbán Viktor megbeszélést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A kormányfő ezt követően Brüsszelben az Európai Tanács ülésén vesz részt február 18-19-én, ahol a brit EU-tagság és a migráció lesz a két fő téma. A sajtófőnök hozzátette: a programok még szervezés alatt vannak, így változások elképzelhetők.