Ötből négy magyar támogatja az új az otthonteremtési intézkedéseket

Változnak az otthonteremtési támogatás szabályai; a cél az, hogy még többen vehessék igénybe az otthonteremtési támogatást és minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
MTI, 2016. január 24. vasárnap, 13:02
Fotó: Napi.hu

Két kormányrendeletbe foglalják február folyamán a program korábban rendelet- és szabálymódosításokban rögzített kereteit. Ezek egyike a régi, míg a másik az új építésű lakásokkal kapcsolatos. Átlátható, világos szabályokat szeretnénk, amelyek között nemcsak a jogtudósok igazodnak el.

Az egy- és kétgyermekes családok is igénybe vehetik a támogatást, akkor is, ha van másik ingatlanjuk, a 30 millió forintnál értékesebb otthonokra is igénybe vehető lesz a 10 milliós államilag támogatott hitel, eltörlik az energetikai tanúsítvány kívánalmát, mozaikcsaládok is élhetnek a lehetőséggel, továbbá nem összkomfortos ingatlan is vásárolható lesz ily módon.

Az ország egyes részein nincsen kiépített csatorna- vagy ivóvízhálózat. Az év elejétől, visszamenőleges hatállyal érvénybe lépő rendelkezés alapján 2015 elejétől lehet visszaigényelni az ingatlanok áfáját - mondta Tuzson.

Egy országos felmérés szerint a lakosság több mint négyötöde támogatja az otthonteremtési intézkedéseket, a 40 év alattiak körében pedig 95 százalékos az áfacsökkentés támogatottsága - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az új program lezárhatja a devizahitelezés és az ebből fakadó eladósodás, valamint kevés lakásépítés korszakát, ami a baloldali kormányzás "egyik legsúlyosabb öröksége" volt. Az otthonteremtés véleményünk szerint nemzeti ügy, e nélkül a polgári berendezkedés sem lehet teljes - tette hozzá Dömötör.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.01.24 13:46

Hú, az ügyvéd úrnál már megvan a négyötöd!

Most már ennyi kell, a kétharmad nem is elég.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html