Ötmilliárd forintos pályázatot írtak ki munkahelyteremtésre

Ötmilliárd forint keretösszeggel munkahelyteremtő pályázatot írt ki a kormány, a támogatásra mikro-, kis- és közepes vállalkozások pályázhatnak 2011. március 31-ig - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
MTI-Eco, 2011. február 16. szerda, 14:15
Fotó:

Az államtitkár hangsúlyozta: a pályázat forrását a Munkaerő-piaci Alapból biztosítják, a céljai ugyanakkor illeszkednek az Új Széchenyi Terv prioritásaihoz, vagyis a munkahelyteremtéshez és a magyar vállalkozások helyzetbe hozásához.

A várakozások szerint a most kiírt pályázattal 2700-3000 új munkahely jöhet létre, ezenkívül további 5000-6000 munkahely megőrzése válik lehetővé - mondta Czomba Sándor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

CarPet, 2011.02.17 10:34

BOCSÁNAT! Egy decimális nagyságrenddel elszámoltam az ügyet. Így azért jobbak a számok, de a bizonytalanság továbbra igaz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

CarPet, 2011.02.17 10:32

Hát elég rossz hatékonyság.
Ha csak az új munkahelyet nézzük, akkor 16,7 M Ft/fő, ha a megtartást is, akkor 5,6 M Ft/fő. Közben ki vagyunk akadva az autógyártóknak adott kedvezményeken, pedig az biztos hogy teljesülni fog, míg a kkv-k esetében azért ez eléggé bizonytalan.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ua. dolgozó ugyanott ugyanazt csinálja, csak már nem a régi munkáltatójánál, hanem az új pályázó cégnél foglalkoztatva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html