Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, a pályázat célja, hogy a betegek minél kevesebb időt töltsenek a drágább kórházi ellátás keretén belül, és minél többen kapják meg a lakóhelyükhöz legközelebbi ellátást - írta az MTI.

Emlékeztetett arra, az előző uniós ciklusban 500 milliárd forint érkezett az egészségügy fejlesztésére, a múlt év végén és ez év elején is már 75 milliárd forintot kötöttek le.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül a pályázatok április 25-től elérhetőek, a támogatási igény benyújtásának határideje május 26.

Hozzátette, a mostani pályázattal az infrastrukturális fejlesztések támogatása a cél, és hogy csökkenjen a kórházi dolgozókra nehezedő nyomás, javuljanak a szakrendelőkben a munkakörülmények.

Kiemelte: vissza nem térítendő támogatásról van szó, és pályázatonként maximum 300 millió forint az elnyerhető összeg, így várhatóan 16 és 100 között lesz a pályázatok száma.

Kérdésre válaszolva Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, a tervek között szerepel, hogy csökkentik a finanszírozott kórházi ápolási napok számát, hogy "ne legyen érdemes (a kórházban) túlápolni a beteget".