Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházás eredményeként az amerikai tulajdonú POPZ mikrohullámú popcorn gyártó cégcsoport európai logisztikai és csomagoló központja Debrecenben valósulhat meg.

Kósa Lajos polgármester elmondta: a 100-150 embernek munkát adó beruházás olyan térségben valósul meg, ami Európa egyik legjobb kukoricatermő területe, s kitűnő alapanyagul szolgál a popcorn gyártó cégnek.

James D. Watkins, a POPZ cégcsoport alapítója és tulajdonos ügyvezetője örömének adott hangot, hogy negyedik amerikai érdekeltségű cégként költözhetnek be a debreceni Határ úti Ipari Parkba.

Hozzátette: a döntésben, hogy Debrecenben hozzák létre harmadik termelő üzemüket Európában, a nyugati színvonalú ipari park, a színvonalas helyi egyetemi képzés, s a jelentős kukoricatermelői hagyományok játszottak szerepet.

Herdon István elmondta, hogy a beruházás első ütemében 5.500 négyzetméteres épületegyüttest alakítanak ki, ami a későbbi igényekhez igazodva kétszeresére bővíthető.

A jelenleg 80 hektáros, év végére 100 hektárra bővülő ipari parkban 36 vállalat van jelen, számuk év végére további 10 vállalkozással nőhet - jegyezte meg a XANGA csoport vezetője.