Ötmillió eurós fejlesztés Debrecenben

A XANGA cégcsoport ötmillió eurós befektetésével logisztika szolgáltató és technológiai központ épül a debreceni Határ úti Ipari Parkban; a nyár végére elkészülő beruházás mintegy 150 embernek ad munkát - jelentette be Herdon István, a XANGA igazgatója a szerdai bokrétaavató ünnepségen.
MTI-Eco, 2011. április 27. szerda, 19:45
Fotó:

A beruházás eredményeként az amerikai tulajdonú POPZ mikrohullámú popcorn gyártó cégcsoport európai logisztikai és csomagoló központja Debrecenben valósulhat meg.

Kósa Lajos polgármester elmondta: a 100-150 embernek munkát adó beruházás olyan térségben valósul meg, ami Európa egyik legjobb kukoricatermő területe, s kitűnő alapanyagul szolgál a popcorn gyártó cégnek.

James D. Watkins, a POPZ cégcsoport alapítója és tulajdonos ügyvezetője örömének adott hangot, hogy negyedik amerikai érdekeltségű cégként költözhetnek be a debreceni Határ úti Ipari Parkba.

Hozzátette: a döntésben, hogy Debrecenben hozzák létre harmadik termelő üzemüket Európában, a nyugati színvonalú ipari park, a színvonalas helyi egyetemi képzés, s a jelentős kukoricatermelői hagyományok játszottak szerepet.

Herdon István elmondta, hogy a beruházás első ütemében 5.500 négyzetméteres épületegyüttest alakítanak ki, ami a későbbi igényekhez igazodva kétszeresére bővíthető.

A jelenleg 80 hektáros, év végére 100 hektárra bővülő ipari parkban 36 vállalat van jelen, számuk év végére további 10 vállalkozással nőhet - jegyezte meg a XANGA csoport vezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hudzi, 2011.05.07 15:12

Sziasztok

Engem az érdekelne hogy hol lehetne ide jelentkezni? És milyen pozícióba keresnek munkaerőt ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szrozi, 2011.04.28 13:57

Gratula!
Így kell munkahelyet teremteni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html