Ötödével nőtt a lízingpiac

Jó félévet zárt a lízingpiac: az új kihelyezések, azaz a finanszírozott összeg 19 százalékkal, 279,4 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Magyar Lízingszövetség (ML) szerdán az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 9. szerda, 13:32
Fotó: Napi.hu

A lízingpiacon belül a járműfinanszírozás 20 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben, emellett több részpiacon is számottevő volt a növekedés, többek között a mezőgazdasági és az építőipari gépeknél is.

Az építőiparnak az év első öt hónapjában mért csaknem 27 százalékos növekedése magával húzza a lízingpiacot is: az építőgépekre 8,33 milliárd forintot helyeztek ki a lízingcégek az első fél évben, ez 33 százalékos növekedés a múlt év azonos időszakához képest. (Oda a magyar kkv-k lendülete?)

A mezőgazdasági gépek finanszírozásában is számottevő bővülést értek el a lízingcégek. Az ML összesítése szerint az újonnan kihelyezett összeg nyolcéves csúcsot jelentő 35,2 milliárd forintot tett ki az év első felében, ez 16 százalékos emelkedést jelent éves szinten - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK