BUX
37996

OTP és Mol: elegük lett a focikáoszból

Az OTP és a Mol megelégelte a hazai foci zűrzavaros helyzetét és nem támogatja tovább az utánpótlás-nevelési programot.

NAPI Online, 2006. március 21. kedd, 14:27

Az OTP Bank Rt. és a MOL Rt. áttekintette a magyar labdarúgás jelenlegi állapotát és hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy egyelőre nem támogatja az utánpótlás-nevelési programot, illetve nem vállal szerepet annak finanszírozásában - jelentette be a két tőzsdei társaság. A döntésről tájékoztatták Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgó Szövetség nemrégiben viharos körülmények között megválasztott elnökét.

A két cég 2004 októberében jelentette be, hogy fele-fele arányban 550 millió forint támogatást nyújt a magyar futball utánpótlás-nevelését szolgáló Bozsik-programhoz. A két tőzsdei társaság akkor úgy gondolta, hogy a támogatás egyelőre egy évre szól, de hosszútávra terveznek.

Csányi Sándor, az OTP vezére a közelmúltban - amikor visszautasította az MLSZ elnöki posztjára való jelölést - jelezte elkötelezettségét a sportág utánpótlás-nevelése iránt. Csányi akkor azt közölte, hogy az OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Akadémiát - személyesen és intézményesen is - a továbbiakban is támogatni fogja.

A két nagyvállalat most reményét fejezte ki, hogy a sportág helyzetének stabilizálása, illetve fejlesztése érdekében megkezdett munka a jövőben olyan helyzetet teremt, amely lehetővé teszi majd a pénzügyi források esetleges rendelkezésre bocsátásának újragondolását.