Otthon gyártották a forintot - sokakat átvertek (videó)

Húszezreseket készítettek, nem is keveset - pénzhamisítókat kapott el a rendőrség.
Napi.hu, 2016. december 15. csütörtök, 09:52
Fotó: Napi.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. Gergő 34 éves férfi és 14 társa ellen. A férfi 2015 szeptemberétől nagy számban készített hamis 20 ezer forintos bankjegyeket, amelyeket bűntársai hoztak forgalomba - írja a police.hu.

A rendőrök még tavaly december elején fogtak el öt személyt, akik a bankjegyek terjesztésében vettek részt. Autójukban, valamint az otthonaikban megtartott házkutatások alkalmával a nyomozók hamis húszezreseket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A nyomozás során a rendőrök eljutottak ahhoz a 34 éves férfihoz, aki a hamis bankjegyeket előállította.

A laikusok megtévesztésére alkalmas minőségű pénzhamisítást a gyanúsítottak bűnszervezetben követték el. A hamisítványok legyártását követően pontosan el volt tervezve a terjesztésben résztvevők, illetve a forgalomba hozatallal megbízott személyek szerepe és feladata.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 15 gyanúsítottal szemben jártak el a nyomozás alatt. Ez idáig összesen 588 darab (11,7 millió forint névértékű) hamis bankjegyet vontak ki a kereskedelmi forgalomból.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

palm, 2016.12.15 13:19

Messziről elég jó másolatoknak tűnnek. A tapétavágó lefoglalása azért vicces.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html