Ötvenezer hiteles van bajban?

A Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) bajban van, hiszen az Európai Unió megpróbálja megakadályozni felállítását, mivel az növeli az egyébként is törékeny magyar költségvetési hiányt - írja cikkében a Népszabadság.
NAPI, 2010. szeptember 22. szerda, 08:33
Fotó:

Brüsszel jóváhagyásától függhet a NET sorsa, mivel európai szinten dőlhet el, hogy a költségvetési hiány részeként kell-e elszámolni az eszközkezelőre költött pénzt.

Orbán Viktor korábban már lefektette: marad a 3,8 százalékos hiánycél és 2011-re 3 százalék alatt kell lennie a költségvetési deficitnek. A NET-tel tehát azért is lehetnek problémák, mert nem közvetlenül állami kasszából segíti majd a devizahiteleseket.

Matolcsy György egy televíziós interjúban elmondta a múlt héten, hogy az eszközkezelő vélhetően a hitelpiacról veszi fel forrásait és az új intézményt valószínűleg a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalataként állítják majd fel.

A Népszabadság cikkéből kiderül, 93 ezer devizahiteles lehet nagyon nagy bajban és ezek közül 50 ezer válhat majd saját lakásának bérlőjévé - miután az állam felvásárolta lakóingatlanjaikat.

HOZZÁSZÓLÁSOK