A külügy kapott ötvenmilliárdot versenyképesség növelésre

A koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásra 50 milliárd forintot biztosított a kormány a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak. Emellett kapott pénzt a vasút és az egészségügy is. A lakástámogatástól elvett milliárdokkal a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzését támogatják.
Németh Géza, 2020. április 16. csütörtök, 16:43
Fotó: kormany.hu

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok közül az első a központi költségvetés Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetét kiegészítette "A koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatás" jogcímcsoporttal. A kormány egyúttal utasította a pénzügyminisztert, hogy azonnal tegyen ide 50 milliárd forintot.

Egy másik határozatban a központi maradványelszámolási alapból 37,8 milliárd forintot csoportosított át a kormány. Ebből az Innovációs és Technológiai Minisztérium beruházásra 13 milliárd, a Pest megyei fejlesztésekre 12,2 milliárd, míg a vasúti személyszállítási gördülőállomány fejlesztésére 6 milliárd forinthoz jutott.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 4,3 milliárd forintot kapott az átcsoportosításból, de jutott a Petőfi Irodalmi Múzeumnak is 794 millió, ebből 277 milliót személyi juttatásokra fordíthat.

Végül a kormány 7 milliárd forinttal megkurtította a lakástámogatást, és ezt a pénzt áttette a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatására.HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zappara, 2020.04.16 22:19

a bicska nyílik a zsebemben...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html