Az euró/forint kurzus nap közben 288,60-ig is elment, elsősorban a tengerentúlon közzétett munkanélküliségi adat mozgatta a piacot. A vártnál rosszabb amerikai munkanélküliségi mutató a dollár gyengülésével a feltörekvő devizák erősödését okozta, ami a forint árfolyamában is jelentkezett - mondta el Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője a Napi kérdésére. a pénteki nap ezt leszámítva meglehetősen eseménytelenül telt.

A forint erősödésére azonban még korai lenne pezsgőt bontani a kereskedő szerint, aki kissé gyorsnak tartja a 304-es euró/forintról való 16-egységes korrekciót. Kolba Miklós szerint továbbra is elképzelhető, hogy a kurzusban benne van a 296-297-es szintekre való felszúrás. Jó jelnek nevezte ugyanakkor, hogy az elmúlt hónapok gyengülése után bekövetkező korrekció után nem gyengült vissza a magyar deviza jelentősen.

Miután az árfolyam tesztelte a csúcsot, várhatóan innentől inkább a forint szinten maradására, illetve erősödésére lehet számítani a szakember szerint, aki az MNB hathónapos euró/forint swaptenderét is megemlítette a pozitív tényezők között.

Pénteken délután egy dollárért 225,10 forintot, egy svájci frankért pedig 192,30 forintot kértek a piacon.