Paks 2 kerül a Momentum célkeresztjébe?

Nem cáfolta a Magyar Időknek a Momentum Mozgalom elnöke, hogy Paks 2 ügyében is szerveznek aláírásgyűjtést, bár ezzel kapcsolatos kérdésükre Fekete-Győr András kitérő választ adott.
Papp Zsolt, 2017. február 24. péntek, 08:27
Fotó: Napi.hu

Az erőmű ügyét meg kellett volna vitatni a társadalommal, ez éppen olyan téma, mint az olimpia - mondta Fekete-Győr András a Magyar Időknek.

Azt, hogy erről lesz-e népszavazás, most nem tudják megmondani, szerinte ezt is a kormánynak kellett volna kiírnia. Közölte, ez egy jelentős ügy, amivel kapcsolatban nagyon jó pró és kontra érvek vannak.

Tegnap Zsiday Viktor befektető Zsiday Viktor befektetési szakember, a Plotinus Holding Nyrt. igazgatóságának elnöke vélekedett hasonlóképpenMost úgy tűnik, hogy az olimpiáról lemondtunk, de az elmúlt években egy másik potenciális és jóval nagyobb közpénzügyi veszélyforrásról is sokat lehetett hallani, ez pedig Paks 2 - írja Zsiday.

A paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban a Zsiday által megkérdezett energetikai szakértők két dolgot emeltek ki: jó eséllyel sosem térül meg, illetve, hogy olyan változások zajlanak az energetikában, amik alapján az ilyen jellegű erőművekre valószínűleg nem lesz nagy szükség.

HOZZÁSZÓLÁSOK