Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Európában két úton járnak az országok: a vízválasztó az atomenergia alkalmazása és a megújuló stratégiák között húzódik. A magyar energiastratégia az atom-szén-zöld mix mellett tette le a voksát 2011-ben. Ez azonban most némi módosításra szorulhat.

Ennek megfelelően a konferencián szó lesz arról, hogy mi mozgatja a nemzetközi energiapolitikát, de Felsmann Balázs, a Magyar Energiakereskedők Szövetségének elnöke azt is elmondja majd, hogy mit gondolnak a piaci szereplők a magyarországi energetikai helyzetről.

A paksi bővítés természetesen megkerülhetetlen téma, így a beruházás aktuális állásáról Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár fog beszámolni.

Nincs magyar energiapolitika megújulók nélkül, ennek megfelelően a Hungarian Energy Investors Forum 2018 is hosszabban foglalkozunk a témával. Elsőként Fekete Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Stratégiai és Szabályozói Kapcsolatok igazgatója számol be a Metár első éves tapasztalatairól, majd egy kerekasztal-beszélgetés során ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója, Fekete Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Stratégiai és Szabályozói Kapcsolatok igazgatója, Kaderják Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetője és Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke beszéli meg, hogy megéri-e megújuló energiába fektetni?

Szó lesz még a földgázkészletek aktuális helyzetéről, illetve arról is, hogy miként érdemes a gáztárolókat optimalizálni.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, úgy regisztráljon!

A fotó forrása: MVM Paks.