Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Palkovics László az Állatorvostudományi Egyetem Lógyógyászati Tanszék és Klinika rendezvényén arról beszélt, hogy a bevezetendő új felsőoktatási finanszírozási rendszerben nemcsak az oktatás költségét térítik meg hallgatóarányosan, hanem az intézmények kutatási tevékenysége és az infrastruktúra fenntartása is külön finanszírozási formát kap.

Ezt a három dolgot fogják hosszú távú szerződés keretében finanszírozni, így az alapítványi működési forma és az új finanszírozási rendszer is hozzájárul ahhoz, hogy a magyar felsőoktatási intézmények versenyképesebbek legyenek - írja az MTI.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetője azt mondta, a kivételes teljesítmények kivételes eszközöket igényelnek, ezért a tárca a tématerületi kiválósági programban 450 millió forintos támogatást nyújtott az Állatorvostudományi Egyetemnek.

Ebből 280 millió forintba került az új, csúcskategóriás, nagy felbontóképességű CT, amelyben a lovakat álló helyzetben, altatás nélkül is lehet vizsgálni - ismertette. Közölte azt is, hogy a fennmaradó összeget az intézmény állatgyógyászati kutatásaira fordítják.