Palkovics lett a vezetője az egyik legfontosabb gazdasági vegyesbizottságnak

Palkovics László innovációs és technológiai minisztert nevezték ki a Magyar–Baden-Württembergi Vegyes Bizottság élére, az erről szóló kormányhatározatot a Népszava szúrta ki.
Szabó Zsuzsanna, 2019. március 25. hétfő, 22:46
Fotó: kormany.hu

A Népszava szerint ez az egyik legfontosabb vegyesbizottság: majdnem harminc éves múlttal rendelkezik, és a német tartomány és Magyarország kapcsolatainak egyik legfontosabb egyeztető szerve. Ebből a tartományból jön több Magyarországon is működő gyár, mint például a Mercedes-Benz vagy a Bosch.

Palkovics Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkártól veszi át a bizottság vezetését.

Palkovics Lászlónak már így is elég sok és széleskörű feladatok mellé kapja meg ennek a vegyesbizottságnak a vezetését. A miniszter irányítja az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, tavaly óta ő a fenntartója a Budapesti Corvinus Egyetemnek, január óta ő felel kormánybiztosként a Budapest-Belgrád vasútvonalért, kormánybiztosként felel a debreceni autóipari központ, illetve környezete gazdasági, oktatási és kulturális fenntartható fejlődéséért - jegyi meg a Népszava.

HOZZÁSZÓLÁSOK