Palkovics elmondta, miért nem tárgyaltak korábban CEU-val

Nem lehetetleníti el a működést, nem diszkriminatív és nem a Budapesten működő Közép-Európai Egyetem (CEU) ellen szól a felsőoktatási törvény kezdeményezett módosítása - jelentette ki az ATV csütörtök reggeli műsorában Palkovics László oktatási államtitkár, aki szerint nincs rá ok és kicsi is a veszélye annak, hogy az intézmény elhagyja Magyarországot.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 30. csütörtök, 08:38
Fotó: Napi.hu

A törvénymódosítás okaként említette, hogy szeretnék elkerülni a "kamuegyetemek" magyarországi megjelenését, hangsúlyozva, hogy a CEU nem tartozik ezek közé, a közéleti és médiareakciókra utalva pedig azt mondta, az intézmény érdekérvényesítő képessége "talán erősebb", mint társaié.

Palkovics László megjegyezte, el fogják magyarázni az ügyben fellépő nagyköveteknek, hogy az a cél: "valós egyetemek" működjenek az országban, hangot adva azon álláspontnak, hogy attól egyetem egy egyetem, hogy abban az országban is folytat képzést, ahol kiadja a diplomáját - írja az MTI.

Az államtitkár kérdésre válaszolva azt jelezte: előzetesen nem tárgyaltak a törvényjavaslatról a CEU-val, mert nem volt erre idő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2017.03.31 12:37

A magyar kormány csal, nem is akárhogy ! Egy kitalált, jövőben benyújtandó törvény alapján nevezi csalónak a CEU-t ! Mi ez, ha nem csalás, vagy még annál is rosszabb ! És ezután tényleg nincs akadály, proscribálni lehet akárkit egy jövőben meghozandó törvénnyel. A magyar parlamentet azonnal szét kellene kergetni ! A legitimitását vesztette el a hozzáértés minimumának hiányával !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nitro, 2017.03.31 10:35

@Nyugatos_szolasszabadsag:" A célkeresztbe került CEU hallgatója jelenleg is a Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik helyettes államtitkára, a közigazgatási államtitkár mellett dolgozó, jogi és koordinációs ügyekért felelős Berzétei Ákos.
A külügyminisztérium nem akart véleményt mondani az egyetemről, de annyit közöltek, hogy a tárca fizeti a CEU-n a helyettes államtitkár tandíját."

Ostoba vagy mint a gazdád ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Nyugatos_szolasszabadsag, 2017.03.31 10:13

Miért is kellett volna kifejezetten a CEU-val tárgyalni egy általános érvényű felsőoktatási döntés előtt?
Amúgy nem kicsit lóg ki a lóláb, ahogy a ballib média félti a kamuegyetemét. Ezek szerint ott valami olyan valóságtól elrugaszkodott dolog folyik, ami kifejezetten csak a ballib oldalnak kedvez, ezért védik ennyire.
Ez kb csak egy dolog lehet: a hallgatókon végzett, egyetemi keretűnek álcázott politikai indíttatású agymosás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html