Pancser magyar rablókat ítélhetnek el

A Marcali Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt két zalahalápi férfival szemben – egyikük erőszakos többszörös visszaeső -, akik Marcali belvárosában ékszert raboltak.
Napi.hu, 2017. január 9. hétfő, 08:43
Fotó: Reuters

A vádlottak még tavaly nyáron (június 28) a kora délutáni órákban motorral érkeztek az ékszerbolthoz. Egyikük egy két kilogramm súlyú kalapáccsal elfordította a biztonsági kamerát, majd a kirakatot betörte, másikuk pedig a kitört üvegen át táskába pakolta az ékszereket.

Pechükre az esetet észlelte egy szolgálaton kívüli rendőr, aki felszólította őket a cselekményük abbahagyására. A vádlottak kalapáccsal a rendőrre támadtak, amíg egyik megpróbálta megütni, addig a másik tovább pakolta az ékszereket, összesen 2,6 millió forint értékben. Több járókelő a rendőr segítségére sietett, ezt észlelve a vádlottak a táskát hátrahagyva a helyszínről elmenekültek. A rendőrök rövid időn belül elfogták őket.

A két férfi előzetes letartóztatásban van, az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK