Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Otthon Melege program keretében meghirdetett pályázat tervezett keretösszege 5 milliárd forint. Az államtitkár kiemelte: a rendelkezésre álló összegnél többet igényeltek a jelentkezők; a tárca dolgozik azon, hogyan tudják a keretet megemelni, hogy minden pályázó kaphasson segítséget.

A támogatott felújítások között szerepel a nyílászárók cseréje, a szigetelés, a fűtéskorszerűsítés és a megújuló energia hasznosítása. A legtöbb jelentkező a fűtés korszerűsítéséhez kért támogatást, illetve sokan szigetelést és nyílászárócserét terveznek.

Az ötmilliárdos keret órák alatt elfogyott. A kiírás alapján az elbírálásra 90 nap van, de a tárca arra törekszik, hogy szeptember közepén megtörténjenek az értesítések. A támogatási szerződések megkötése, illetve az elvégzett munkák után folyósítják majd a pénzt - mondta Szabó Zsolt. Hozzátette: arra számít, hogy a legtöbb nyertes jövő tavasszal kezd bele a korszerűsítésbe, a munkák elvégzésére a támogatási szerződés megkötése után egy év van. Az államtitkár kiemelte azt is: jövőre folytatni szeretnék az Otthon Melege programot, további kiírásokat terveznek.