Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A párizsi szállodaipar tavaly 2,9 millióval több turistát fogadott, mint 2016-ban, és összesen 33,8 millió hotelfoglalást regisztrált - közölte csütörtökön a Párizs környéki Ile-de-France régió turisztikai bizottsága. "A régió 2016-ban mintegy 1,5 millió látogatót veszített, ezért nagyon meglepődtünk az ugrásszerű növekedéstől és rekordtól, ami egyáltalán nem volt egyértelmű" - mondta Eric Jeunemaitre, a szervezet elnöke sajtótájékoztatón. Kivétel nélkül minden kategória fejlődést mutatott - tette hozzá.

Az átlagban 9,5 százalékos javulás elsősorban a külföldi turistáknak köszönhető, akik közül 13,7 százalékkal többen látogattak Párizsba tavaly, mint 2016-ban, a belföldi turisták aránya 5,9 százalékkal nőtt. A terrortámadások miatt leginkább az elmaradt kínai és japán turisták visszatérése a legszembetűnőbb, előbbiek száma 17,8 százalékkal, utóbbiaké 32,8 százalékkal nőtt. (Egyre többet pancsolunk.)

Párizsba továbbra is az Egyesült Államokból érkezik a legtöbb külföldi turista, tavaly 2,4 millió, ami 18,3 százalékos emelkedés 2016-hoz képest, őket követik a németek, akiknek az aránya 19,5 százalékkal nőtt. A francia fővárosba látogatók 42,6 százaléka belföldi turista.

A látogatottsági rekord a turisztikai bizottság szerint egyszerre köszönhető a javuló környezetnek és a turisztikai ágazat szereplőinek. "A tavalyi nyugodt évvel visszatért a bizalom, nem voltak merényletek és különösebben negatív események" - mondta Eric Jeunemaitre.

A Párizsba és környékére látogató, nem kizárólag hotelben megszálló turisták száma még nem ismert. Becslések szerint tavaly 49 millió körül mozgott a 2016-ban mért 45 millió után. A teljes országra vonatkozó tavalyi adatokat a francia kormány még nem tette közzé, de a szakemberek szerint 88-89 millió körül volt tavaly a Franciaországba látogató külföldi turisták száma.

Kép forrása: Pixabay.com