Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Veszprémben jelenleg a legolcsóbb sárga zónában 100 forintot kell fizetni óránként, a minimális díj pedig 30 forint. Ez januártól óránként 160 forint lesz, a minimális díj pedig 40 forintra emelkedik.

A zöld zóna mostani 200 forintja 240-re nő, a minimális összeg pedig 50 forintról 60-ra.

A piros zónában jelenleg 320 forintot kell fizetni, de minimum 80-at, januártól 360 forint lesz az óradíj és 90 a minimális összeg.

A közgyűlés a havi, negyedéves és éves bérletárakat átlagosan 15 százalékkal emelte.

A változások 2020. januárjában lépnek életbe.

Az előterjesztésben az is szerepel, hogy a parkolási zónákat is felül fogja vizsgálni az a közgyűlés.

A Veszprém.hu szerint képviselők döntöttek arról is, hogy a V-Busz Kft. kompenzációs igényére 101,5 millió forintot csoportosítanak át a működési tartalékból, illetve 26,3 millió forintot az általános tartalékból.

Döntés született a jövő évi adókról is. A KATA adózási formát választók 2,45 millió forintos adóalapig mentesülnek a helyi iparűzési adó megfizetésétől, a nagyobb adóalappal rendelkezők évi 50 ezer forintos iparűzési adó fizetésére kötelezettek. 2805 katás adóalanytól mintegy százmillió forint bevételre számít az önkormányzat.

Növelik az idegenforgalmi adót is, napi 500 forintra, amit a vendégeknek kell megfizetniük. Az ifa jelenleg 400 forint éjszakánként.

A képviselők döntöttek arról is, hogy 118 millió forint + áfa értékben megvásárolnak egy Házgyári úti raktárépületet a VKSZ Zrt-től, mely a jövőben létrehozandó Szakipark Ágazati Képző Központ egyik helyszíne lesz.