Napirenden a veszélyhelyzet megszüntetése

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés ezen a héten. Szerdán a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni, míg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartanak emlékülést.
Rácz Gergő, 2020. június 1. hétfő, 14:59
Fotó: Pixabay

A keddi ülés kedden 13 órakor kezdődik, a képviselők a magyar siketsport napjára emlékeznek a napirend előtti felszólalásokat megelőzően. A házelnök napirendi javaslata alapján az interpellációkra egy óra, az azonnali kérdésekre két óra áll rendelkezésre, míg a kérdések fél órában hangozhatnak el - írja az MTI.

Szerdán napirend előtti felszólalásokkal, majd szavazásokkal kezdődik az ülésnap. A parlament dönthet a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklését célzó adóváltoztatásokról, valamint a kiskereskedelmi adóról szóló törvényjavaslatról. Ellenzéki kezdeményezésre szavaznak a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló előterjesztésről és az éghajlatváltozási veszélyhelyzetből fakadó, halasztást nem tűrő feladatokról.

A határozathozatalok után öt indítványról tartanak általános vitát. A képviselők ekkor mondhatják el véleményüket az idei költségvetés módosításáról, továbbá a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről, valamint a kormány által azzal összefüggésben kezdeményezett átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről.

A ház egyórás emléküléssel indítja munkáját csütörtökön, a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján. Az emlékülésen megkezdik a nemzeti önazonosság védelméről szóló politikai nyilatkozat vitáját, majd Áder János köztársasági elnök is felszólal. Az ülésnap további részében hét előterjesztésről, köztük a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő törvénymódosításokról tárgyalnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.06.01 19:48

Tényleg már meg kellene szüntetni a vhelyzetet, de csak a duma van már 2 hete.
Minden egyes OT tájékoztatót megnéztem, és már ők se nagyon tudnak mit mondani.
A legutóbbin, szombaton dr Szlávik már mesét mondott. Igaz mesét, szomorú történetet, de a járványról már nem nagyon lehet mit.
Remélem, az őszre ígért 2. hullám ennyi sem lesz.
Azt is elismerem, hogy az OT munkájára folyamatosan szükség van, mert bármikor beizgulhat újra a virnyó s akkor lépni kell.
De most annyira leült, hogy inkább röhejes ez a maszkozás és a korhatáros vásárlás. Tegnaptól, mától több országban el is törölték.
Persze, amikor sokan betegedtek meg, fölfelé tartott a járvány, akkor nem kellett a maszk.
Hogy is van ez?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html