Ma minden eldőlhet - erre készülnek a parlamentben

Az Országgyűlés ma vitatja utoljára azoknak az előterjesztéseknek a nagy részét, amelyekről a képviselők szerdán hoznak végleges döntést.
Domokos László, 2018. december 11. kedd, 07:28
Fotó: Pixabay

A parlament utolsó téli ülésének második napja reggel 8 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd huszonkét szerdán elfogadni tervezett indítvány módosító javaslatairól tartanak vitát.

A bizottsági jelentések tárgyalására egyenként legfeljebb nyolcvan perc áll rendelkezésre, amelyben a kormányoldalnak és az ellenzéknek is egyformán 40-40 perce van álláspontja kifejtésére - írta az MTI.

A Ház szerdán több mint negyven előterjesztésről határoz. Törvényt hozhat például a közigazgatási bíróságokról, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, a Nemzeti eszközkezelő programban résztvevők otthonteremtéséről, a kormányzati igazgatásról, a 2021-es népszámlálásról, a Hungary Helps programról, a magyar-székely összetartozás napjáról, valamint az állami magasépítési beruházások megvalósításáról.

Emellett számos meglévő jogszabályon is módosíthatnak, egyebek mellett változhat az agrártörvény, valamint a Munka törvénykönyve is.

Az Országgyűlés téli ülésszaka - a parlament honlapján elérhető ülésterv alapján - csütörtökön ér véget. A képviselők ekkor három, az igazságszolgáltatást érintő javaslatról tárgyalhatnak: a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség tavalyi évről szóló beszámolói kerülnek terítékre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.12.11 09:58

Fityeszes felszólalás: bla bla blablabla bla soros bla bla migráns blalabla megszavazom. Ennyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html