A fizetésemelést külön tárgyalás nélkül, automatikusan kapják meg a politikusok, mivel pár évvel ezelőtt a bruttó átlagkeresetekhez kötötték a képviselői járó havi juttatást - idézi a Blikk hírét a 444.hu.

A KSH friss adatai szerint pedig tavaly 9,7 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, ezért ennyivel nő a képviselők fizetése is.

QP | Quality Placement

Az összesítés szerint így egy képviselői alapfizetés bruttó 1 millió 103 ezer forintról 1 millió 211 ezer forintra emelkedik, de ennél nagyon sokan kapnak többet, hiszen jár pénz a bizottságokban végzett megfeszített munka után is.

Az a képviselő, aki csak egy bizottság tagja, az már 1 millió 453 ezer forintot keres majd havonta. Két bizottsági helyért vagy a törvényalkotási bizottsági tagságért már 1,7 millió forint jár. A bizottsági alelnökök illetménye pedig a Blikk számítása szerint több mint 160 ezerrel nő, így meghaladja az 1,8 millió forintot.

A frakcióvezető-helyettesek, bizottsági elnök és jegyzők ezentúl már 2 millió forint fölött, 2 millió 58 ezer forintot keresnek majd, többet, mint a legtöbb miniszter. A frakcióvezetők, a parlamenti alelnökök és a háznagy bére 214 ezer forinttal nő, 2 millió 421 ezer forintra.