Parragh László felesége az MNB monetáris tanácsába készül?

Parragh Biankát, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének, Parragh Lászlónak a feleségét jelölhetik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa (MT) új tagjának, miután hamarosan két tagnak is lejár a mandátuma, ám közülük az egyiket, Kocziszky Györgyöt várhatóan újraválasztja a Parlament - értesült az Origo.
Szepesi Anita, 2017. március 8. szerda, 18:39
Fotó: Napi.hu

Parragh László felesége Cinkotai János inflációs szakembert válthatja az MT-ben. Cinkotai hatéves mandátuma március 22-én jár le.

A portál szerint Parragh Bianka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi és közigazgatási kara, közpénzügyi és államháztartási intézetének adjunktusa, emellett az Óbudai Egyetemen a gazdasági kar vállalkozásmenedzsment intézetében is adjunktusként dolgozik.

Életrajza szerint kutatási területe a gazdasági szabályozás és koordináció az állam és a gazdasági szereplők kapcsolatrendszerében, a gazdasági szereplők vállalati versenyképességi összetevői, a menedzsment és a vezetés-szervezés. Okleveles közgazdász diplomáját pedig a Nyugat-Magyarországi Egyetem közgazdaságtudományi karán szerezte, majd a Miskolci Egyetem állam- és jogtudományi karán szerzett jogi szakokleveles közgazdász végzettséget. Emellett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Széchenyi István doktori iskolájában gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban szerzett doktori (PhD) fokozatot.

(Képünkön Parragh László, az MKIK elnöke.)

HOZZÁSZÓLÁSOK