Nem a saját ötlete volt, hogy Szarvason polgármesterjelöltként induljon az önkormányzati választások Pártai Lucia meteorológusnak, arra felkérést kapott.

Tavasszal kerestek meg és először csak külső megfigyelőként vettem részt ezeken a megbeszéléseken. Szigorúan ügyek mentén beszélgettünk - mondta a független jelöltként nyilvántartásba vett Pártai Lucia az Indexnek. Az asztalhoz eleinte mindenki odaült: "az MSZP, a Jobbik, a DK, a Nagycsaládosok és több más civil csoport, de amikor elkezdődtek az érdemi tárgyalások, sokan végleg felálltak". Pártai szerint a DK vezetője kezdettől fogva a város ügyei mentén akart politizálni, ezért is vállalta a polgármester-jelöltséget. Rajtuk kívül végül a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországának Mozgalom is támogatja.

Pártai az ELTE-TTK meteorológus szakán végzett, majd ugyanitt programozó matematikus végzettséget is szerzett. 1989-1999 között az MTV reggeli műsoraiban, 1999-től pedig az MTV Napkelte című műsorában volt látható az időjárás-jelentésekben. Az eumet.hu ügyvezető igazgatója és több cég menedzsere is volt.

Férje, Aigner Szilárd meteorológus váratlan halála után kezdett új életet Szarvason. Előtte Budakalászon élt, ahol kilenc éve a helyi önkormányzat külsős képviselőjeként is tevékenykedett - tudta meg a portál.