Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán: Mi győztünk a legjobban

Győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban - értékelt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke. Az Európai Néppárt tagjai közül a Fidesz-KDNP érte el a legjobb eredményt, arányaiban ez a pártszövetség járult hozzá a legjobban a néppárt győzelméhez - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Három a magyar igazság, megvan a második - fogalmazott. A vasárnap megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselőink jelentik a magyarok előretolt helyőrségét, "ők lesznek azok, akik külföldön is a hazát védik" - mondta Orbán.

Vona: az emberek másmilyen Európát szeretnének

Az alacsony részvétel fontos üzenet, és az euroszkeptikus pártok sikereivel együtt azt jelzi, hogy az emberek másmilyen Európát szeretnének, mint a jelenlegi EU - fogalmazott Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Értékelése szerint a párt 2009 óta minden választáson lépett egyet előre, és mára eljött az idő, megelőzték az MSZP-t, és a legerősebb ellenzéki párttá vált. Ezzel Vona szerint a Jobbik vált a Fidesz váltópártjává, és a gazdagokat támogató kormánypárttal szemben az egyszerű emberek utolsó mentsvára.

Schiffer: újabb lépcsőt ugrottunk meg

Az LMP az országgyűlési választáson elért eredménye után egy újabb lépcsőt ugrott meg abba az irányba, hogy a magyar politikában mérvadóvá váljon - mondta Schiffer András, az LMP társelnöke. Az a helyzet, hogy nálunk a pénzügyi vezető konfettit szór és nem pénzt - utalt arra, hogy mintegy 4 millió forintot költöttek idén az EP-kampányukra, harmadát annak, mint öt évvel ezelőtt. Jelen állás szerint lesz zöldpárti magyar képviselő az EP-ben - jelentette be Meszerics Tamás, az LMP listavezetője, miután pártja az előzetes adatok szerint 5,01 százalékkal egy mandátumot szerzett a vasárnapi választáson.

Bajnai: állandó párttá alakulunk

Elégedetten fogadtuk az eredményt, mert ez volt az első megmérettetés, ahol egyedül álltak szembe a szavazókkal. Az eredmény megcáfolta a kétkedőket - mondta Bajnai Gordon,az Együtt-PM vezetője. Szavai szerint az októberi önkormányzati választáson önálló koncepcióval lépnek majd fel, valamint az eredetileg választási pártszövetséget átalakítják egy tartósan működő, az új politikát tartósan képviselő erővé.

Gyurcsány: Folytatni fogjuk

Folytatni fogjuk, ebben erősített meg bennünket ez a választás - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A mostani választással Gyurcsány Ferenc szerint lezárult a Demokratikus Koalíció megalapításának a története, Elismerte, hogy sokszor voltak kétségeik, de ma szerinte a párt a demokratikus ellenzék legnagyobb pártja Budapesten.

Mesterházy: az MSZP elnöksége felajánlja lemondását

Rosszabbul szerepelt az MSZP, mint ahogy azt vártuk. Újabb stratégia készítése előtt le kell vonni a konzekvenciát, ezért az MSZP országos elnöksége testületileg felajánlja lemondását a párt országos választmányának. Ezt várhatóan a testület szombati ülésén tárgyalják meg - jelentette be Mesterházy Attila pártelnök.