Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Népszava szombati számában megjelent cikk szerint felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását, a Jobbik pedig százmilliós büntetést kaphat. Az ÁSZ friss, az MTI által szemlézett közleménye megerősíti a felfüggesztést, mint írják, az erről szóló tájékoztatást, valamint a pártok ellenőrzéséről szóló jelentéstervezetet már korábban megküldték a Momentum Mozgalom és Párbeszéd közhiteles nyilvántartásban szereplő székhelyére.

Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy az ellenőrzött szervezeteknek megküldött jelentéstervezetek, valamint az abban lévő számvevőszéki megállapítások nem nyilvánosak, kizárólag a számvevőszék jogosult nyilvánosságra hozni őket. A dokumentumban szereplő megállapítások és egyéb információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelésnek számít.

Az ÁSZ szerint a Momentum Mozgalom és Párbeszéd Magyarországért Párt nyilatkozatai azt bizonyítják, hogy nem ismerik az általuk felvett kampánypénzek felhasználásával és elszámolásával kapcsolatos jogállami kereteket, törvényi előírásokat, eljárási szabályokat.

Az ÁSZ tavaly október 4-én közölte, kezdeményezte a Párbeszéd és a Momentum Mozgalom költségvetési támogatásának felfüggesztését, mert a két jelölőszervezet nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit, a két párt nem biztosította az ellenőrzés lefolytatását, a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyén többszöri megkeresés ellenére sem volt elérhető.