Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felmérések alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) valószínűsíti, hogy a közintézmények egy része nem megfelelő módon teljesíti a rágcsálók elleni védekezési kötelezettségét, ezenfelül komoly gondot okoznak az elhagyatott épületek és az üres telkek, amelyeken nem ritkán felgyűlik a hulladék. Ráadásul a patkányok egy része rezisztensé vált a korábban használt irtószerekre.

A gócgyanús helyek listáját a XIII. kerületi Bulcsú-Csángó utca környéke vezeti. Tavaly májusban különösen fertőzöttnek számított a belvárosi Deák tér és a szintén kiemelt turisztikai célpontnak számító Hősök tere is, de azóta innen sikerült elűzni a rágcsálókat - írta a napilap.

Tartósan negatív helyszínnek számít viszont a KÖKI Terminál, az Örs vezér tere, az Erzsébet tér, a Vásárcsarnok és a Nyugati Pályaudvar, amelyekhez új helyszínként felsorakozott a két III. kerületi hely (Euro Center és a békásmegyeri HÉV-megálló), valamint a Boráros és Széll Kálmán tér, valamint a Népliget és a Feneketlen tó környéke.

Az intenzív irtás időszakában a beérkező 8226 lakossági bejelentés 75 százaléka nyert igazolást. (Az számít bizonyított bejelentésnek, ha élő patkányt, tetemet vagy ürüléket találnak a helyszínen, vagy a kihelyezett csalétket megrágja az állat.)

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönt a nyílt tender fedezetéről. Az új, kétéves szerződés megkötéséig a jelenlegi konzorcium folytatja az irtást.