Pénteken Budapesten is elrendelhetik a szmogriadót

Budapesten is el kell rendelni a szmogriadót, ha a mai légszennyezettségi adatok a tegnapi, vagy azokat meghaladó értékeket mutatják - mondta az InfoRádiónak az Országos Környezet-egészségügyi Intézet levegőhigiénés osztályának vezetője. Vaskövi Éva elmondta: az országban, hét városban veszélyes, tizennégy településen pedig egészségtelen a levegő.
Inforádió, 2011. november 3. csütörtök, 21:05
Fotó: Napi.hu

Vaskövi Éva az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy Budapesten a szerdai kettő után csütörtökön négy helyen mértek a riasztási szintet meghaladó szállópor-koncentrációt, a többi mérőállomáson az érvényben lévő tájékoztatási szintet túllépő adatot regisztráltak.

A szakember hozzátette: jelenleg Pécsett, Szegeden, Ajkán, Várpalotán Székesfehérvárott, Tökölön, Nyíregyházán és Miskolcon a legmagasabb a szállópor koncentrációja, a települések legalább egy mérőállomásán az érték meghaladta a riasztási szintet.

Az elmúlt napokban, több nagyvárosban is romlott a levegő minősége, de csak Nyíregyházán rendeltek el riasztást, tájékoztatási szint van érvényben még Debrecenben, Miskolcon és Győrött is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint marad a gyenge légmozgás, és várhatóan csak a jövő hét elején javulhat a levegő minősége.

HOZZÁSZÓLÁSOK