Pénteken gyászszünet lesz az áldozatok emlékére

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken 12 órára egyperces gyászszünetet rendelt el a vasárnapi tűzijáték alatt kitört vihar áldozatainak emlékére.
Plankó Gergely, 2006. augusztus 23. szerda, 17:06
Fotó:

A fővárosban leáll a tömegközlekedés, a Országházra és a Főpolgármesteri Hivatal épülétére pedig gyászlobogót húznak.

A kormányfő megállapította, nincs ok politikai felelősségre vonásra, mert a döntéshozókhoz érdemi információk nem jutottak el. Az áldozatok családjainak a szociális tárca anyagi támogatás folyósít. Gyurcsány egyúttal felkérte a pénzügyminisztert és a pénzügyi felügyeletet, tegyék lehetővé, hogy a biztosítók a lehető leggyorsabban kielégíthessék a kárigényeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Asterix01, 2006.08.23 22:29

Én csak olvastam a viharról és láttam a tv-ben meg a neten.Szerintem ez a legkevesebb amit megérdemelnek az elhunytak. Csakhogy ez nem hozza vissza őket az élők sorába. (sajnos).Politikai felelősség? Nemhiszem hogy ebbe bele kellene keverni a politikát. Valaki ezen a rendezvényen jól megtömte a zsebét. Neki mindegy volt milyen az idő. Vagy milyen lessz.De a felelősöket igen is büntessék meg. Gondolok itt azokra, akik előző naptól már nézték(és szerintem nézték) az időjárás-jelentést, de nem tettek semmit a katasztrófa elkerülése érdekében. Nemhiszem hogy egy meteorológus és egy katasztrófavédelmis leállíthatta volna a tűzijátékot. Azthiszem megvannak erre a megfelelő illetékes emberek.
Így utólag könnyű másra mutogatni és a felelősséget másra kenni.Nincs ok politikai felelőst keresni????Itt mos nem a pártokra gondolok hanem arra a személyre aki megakadájozhatta volna ezt.Engem nem érdekel melyik párthoz tartozik.De ha valaki elcsesz valamit akko kapj is meg érte a megfelelő bűntetés.Ne csak a kis embert bűntessék meg,hanem a nagyokat is
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html