Pénteken nem a makroadatoktól kell félni

Akár csendes nap is lehetne a péntek – hisz alig érkezik fontos makroadat, ám a görög politika és a pénzpiacok bizton szolgáltatnak némi izgalmat a hét utolsó munkanapjára is.
NAPI, 2011. június 16. csütörtök, 15:11
Fotó:

A piacokat pénteken minden bizonnyal a görög válság mozgatja tovább, azt nem lehet tudni, hogy hol áll meg az euró esése a frankkal szemben, ezért aztán a devizahitelesek szurkolhatnak. A magyar politika is szolgáltat némi show-t mára, ugyanis az államadósság növekedését vizsgáló bizottság pénteken hallgatja meg Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt. Aki kérdez: Szíjjártó Péter - e kettős garancia a magas szintű szórakozásra.

No de fordítsuk komolyabbra a szót: reggel nyolc órakor az eurózóna újautó-regisztrációs adataival kezdhetjük a napot májusról, az ezt megelőző hónapban még 4,1 százalékos csökkenésről adtak számot. Délelőtt 11-kor az eurózóna áprilisi építőipari adatival örvendeztetnek meg - márciusban még 4,9 százalék volt a visszaesés.

A tengerentúlról 15.55-kor publikálják a Michigan Egyetem bizalmi indexét, amely a várakozások szerint 74 pont lesz, némileg elmaradva a májusi 74,3 ponttól.

HOZZÁSZÓLÁSOK