Pénteken országos demonstráció lesz az útdíj ellen

Az ország több helyszínén útdíjellenes demonstrációt szervez pénteken az MSZP - közölte a párt elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Debrecenben.
Inforádió, MTI, 2015. január 29. csütörtök, 19:25
Fotó: Napi.hu

Nem a megyei matricák bevezetése ellen tiltakoznak, hanem azt szeretnék elérni, hogy azok a városokat elkerülő útszakaszok, amelyek használatáért 2014. december 31-ig nem kellett fizetni, ezután is díjmentesek legyenek - közölte Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese sajtótájékoztatón, Debrecenben. A politikus "türelmet, megértést és csatlakozást" kért a pénteki, "újabb sarc elleni" demonstráció kapcsán, amelyen elmondása szerint civil szervezetek is részt vesznek.

Beke Károly elnökségi tag közölte, Budapesten, illetve Pest megyében az M3-as és az M0-s találkozásánál, valamint Győr, Székesfehérvár, Tatabánya, Debrecen és Nyíregyháza térségében félpályás útlezárással, Kecskeméten figyelemfelkeltő akcióval tiltakoznak az útdíj ellen.

Budapesten autós felvonulással folytatódik a demonstráció: a tiltakozók az M3-as autópálya bevezető szakaszától rendőri biztosítással a Városliget - Hősök tere - Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky utca útvonalon érkeznek az Alkotmány utcába - ismertette Beke Károly. Hozzátette: "mivel a kormány csak az erőből ért", mindaddig folytatják a tiltakozó akciókat, amíg meg nem szüntetik az elkerülő utakon az útdíjat.

Huszka Imre, az MSZP hajdú-bihari elnöke szerint Debrecent azért nem tudják ingyenesen elkerülni a járművek, mert egy 2,5 kilométeres szakaszt fizetőssé tettek. Az intézkedés bevezetése óta 30 százalékkal nőtt meg a forgalom a debreceni Füredi úton, mert a Hajdúszoboszló felől Nyíregyháza felé, illetve vissza tartó járművek a városon át közlekednek - mondta.

Huszka Imre üdvözölte, hogy korábban Papp László, Debrecen fideszes polgármestere és Kósa Lajos, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője is tiltakozott az érintett 2,5 kilométeres elkerülő szakasz fizetőssé tétele ellen.

A pénteki, a 4-es főút és az M35-ös autópálya csomópontjánál megtartandó félpályás útlezáráson ezért két gépkocsi helyét kihagyják, és oda várják Papp Lászlót és Kósa Lajost, hogy együtt tiltakozzanak az útdíj ellen - jelezte Huszka Imre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2015.01.29 20:38

..nincs ingyen ebéd ,budapestieknek sem ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html