BUX
39006

Pénteken végre beteljesíti a kormány a régóta várt ígéretét?

A Napi Gazdaság információi szerint pénteken jelenti be a kormány a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) felállítását.A hónapok óta várt szervezet felállását, működési koncepciójának véglegesítését az nehezítette, hogy az eszközkezelővel kapcsolatos hatáskörök és feladatok megoszlottak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) között.

Nagy László Nándor, 2011. augusztus 25. csütörtök, 07:05

A Napi Gazdaság információi szerint pénteken jelenti be a kormány a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) felállítását. Úgy tudjuk, nem történt nagy változás az elmúlt napokban, így az eszközkezelő továbbra is arra a kétmilliárd forintra számíthat, amelyet az idei költségvetési törvény Miniszterelnökség fejezetének terhére e célra átcsoportosítanak. Mindez − a szükséges szervezeti és infrastrukturális háttér biztosítása után − maximum néhány száz lakás megvásárlását teszi majd lehetővé. Mint ismert, a kormány 2014-ig maximum 5000 olyan lakást venne át előre meghatározott értéken a bankoktól, amelynek adósa már hónapok óta nem képes fizetni a törlesztőrészletet.

Lapunk úgy tudja, a hónapok óta várt szervezet felállását, működési koncepciójának véglegesítését az nehezítette, hogy az eszközkezelővel kapcsolatos hatáskörök és feladatok megoszlottak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) között. Az elmúlt hetekben ugyanakkor az ellentmondások elsimultak, az NFM csapata a területtel foglalkozó NGM-es munkatársakkal erősödött, s így megszűnt a másik félre várás.

 

A NET által a bankoknak fizetett értékTelepüléstípusÁtvételi ár*Vidéki kistelepülések35városok50megyei jogú városok, Budapest55* a rögzített forgalmi érték százalékában