Péntekre lehet a nagy tűzijáték a forintpiacon

Előző napi erős szint után csütörtökön inkább oldalazó mozgás és kivárás lehet a forint piacán - véli Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője.
NAPI, 2010. szeptember 2. csütörtök, 10:26
Fotó:

Az előző napinál kicsit erősebb szinten 284,40 forinton állt az euró csütörtök délelőtt 10 óra környékén. A devizapiacon ugyanakkor inkább kivárás van, miután az előző napi vegyes hírekből inkább csak a pozitívakat vette a figyelembe a piac - mondta a Napi Gazdaságnak a szakértő.

Komolyabb mozgás délután lehet talán amikor az ECB kamatdöntő ülése után beszélni fog a jegybank elnöke. Nagyobb a valószínűsége azonban, hogy péntekig kivárnak majd a befektetők, hiszen kora délután jön ki az amerikai munkanélküliségi piac, ami a várakozások szerint nem lesz túl jó.

Szerencsére ugyanakkor a jó svájci GDP adat hatására a svájci frank nem szállt el ismét, a forinttal szembeni árfolyama 220 alatt maradt, 10 óra környékén 219,30 forint volt. Ez főleg annak tudható be, hogy a jó hangulatban erősödött az euró, így a svájci frankkal szemben 1,2960-as szinten, míg a dollárral szemben 1,28-ig tudott emelkedni az árfolyama.

HOZZÁSZÓLÁSOK