Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Beiskolázza az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azokat a kórházigazgatókat, akiknek intézményében korábban hiányosságokat találtak - adta hírül a Népszava. Az öthetes kurzust 17 intézményvezetőnek ajánlották fel, mivel kórházaikban gazdálkodási hiányosságokat találtak. Az érintett vezetők a Miskolci Egyetemen az ÁSZ közreműködéssel létrejött közszolgáltatási menedzsment tanszék óráira iratkozhatnak be.

Az érintett főigazgatók úgy érzik, vissza nem utasítható ajánlatot kaptak, amely heti 5-6 óra többletfeladatot jelent számukra. Volt, aki azért sem értette a beiskoláztatást, mert az elmarasztalt intézmények túlnyomó többségében a kormány által kirendelt költségvetési felügyelő irányítja a gazdálkodást. Emiatt a főigazgatók semmit sem írhatnak alá a pénzügyi tárca megbízottjának tudta nélkül. Volt, aki azt is megjegyezte: képzés helyett normális finanszírozásra volna szükségük.

Az ÁSZ sajtóosztálya szerint a kurzus nem kötelező, csupán lehetőség arra, hogy az intézményvezetők minél több olyan jó gyakorlatot ismerhessenek meg, amely segítheti őket a gazdálkodási szabályok betartásában.