Pénzzel ösztönözték a kerékbilincsek felrakását

Vesztegetéssel és kenőpénz elfogadásával gyanusítják a terézvárosi kerületi közterület-felügyelet vezetőjét - írja az MR1-Kossuth Rádió.
NAPI, 2009. augusztus 12. szerda, 12:45
Fotó:

Kenőpénzt fogadott el Farkas Kálmán, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetője, hogy minél több autóra tegyenek kerékbilincset - erősítette meg a Magyar Hírlap információját a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MR1-Kossuth Rádió szerint.

Vezető beosztású, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a Budapesti Nyomozó Ügyészség a terézvárosi kerületi közterület-felügyelet vezetőjét. A férfi pénzt fogadott el azért, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset. A férfit a rendőrök tetten érték. Az ügyészség tájékoztatása szerint a VI. kerületben a közterület-felügyelők a kerékbilincs fel- és leszereléséhez a Centrum Parkoló Kft. segítségét vették igénybe, a Centrum pedig bilincselésenként meghatározott összegű szolgáltatási díjat kapott. Így a parkolási társaság érdekelt volt abban, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

Az ügyészség azzal gyanúsítja a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy 2008-ban és 2009-ben minden hónap elején - az előző havi bilincselések számától függően - 500 000 és 800 000 forint közötti úgynevezett ösztönzési pénzt fogadott el. Az átvett összegből minden hónapban juttatott a beosztott közterület-felügyelők részére is, ezzel is ösztönözve őket, minél több kerékbilincs kerüljön fel az autókra.

HOZZÁSZÓLÁSOK