Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Így az utóbbi öt esztendőben összesen mintegy nagyjából hatvanezer per indult meg, ezek közül 2018 végén majdnem ötezer még folyamatban volt - írta a napilap.

Az OBH külön is figyelemmel kíséri azon ügyet, amelyeket a tisztességtelennek gondolt szerződési feltételek megtámadásáért kezdeményeztek az ügyfelek. E percsoportba nemcsak a korábbi devizahitelek miatt megkezdett különféle ügyeket sorolják be, hanem azokat az eljárásokat is, amelyeket a forinthiteleknél tapasztalt kétes megoldások tisztázásáért indítottak meg az arra jogosultak.

Az összesítés alapján a hitelperek feldolgozásával ütemesen haladnak a magyar bíróságok, 2017 végén például még hétezer pert görgetett maga előtt a honi ítélkezés, egy esztendővel korábban pedig hozzávetőleg nyolcezret. Abban ugyanakkor nincs különösebb változás, hogy a kölcsönügyi eljárások többsége a főváros és Pest megye ítélkező fórumai előtt fut, hiszen a múlt év végi ötezer ügynek a hatvan százaléka az úgynevezett központi régió bíróságaihoz tartozott.