Pert nyert a DK, jogszerűen voltak bent a tévé épületében

Jogerősen pert nyertek a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői, e szerint jogszerűen voltak az MTVA épületében a rabszolgatörvény elfogadása után, amikor be akarták olvasni az állami tévében a törvény ellen tiltakozók öt pontos követelését.
Domokos Erika, 2020. február 13. csütörtök, 20:04
Fotó: MTVA Fotó - MTVA. Zih Zsolt

A rabszolgatörvény elleni tüntetések után több ellenzéki képviselő is bement a köztévé épületébe, majd sok óra után arra hivatkozva tessékelték ki őket, hogy a kerületi jegyző birtokháborítási határozatot adott ki. Most viszont jogerősen pert nyertek a képviselők - erről a Demokratikus Koalíció számolt be, amelynek négy képviselője és egy MSZP-s képviselő indított pert - írta meg a 24.hu.

Azt írja a párt a közleményében, hogy a Fővárosi Törvényszék csütörtökön helyben hagyta a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét, miszerint az országgyűlési képviselők 2018. december 16-án és 17-én jogszerűen tartózkodtak az MTVA székházában. A jogerős ítélet kimondja, a képviselői jogaikkal éltek, így az óbudai jegyző birtokháborítási határozata érvénytelen és semmis.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.02.13 22:16

Hiába nyerték meg a pert több mint egy évvel később. A célt amit akartak nem érték el.
Ha van valami ügy a narancskormány akár törvénytelenséget is bevet, hogy más ne érje el a célját.
Mert ott a mondás: Csak a Fidesz...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html