Pert vesztett a GVH elnöke - tűrnie kell a kritikát

Másodfokon is pert vesztett kedden Juhász Miklós, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a Transparency International (TI ) Magyarországgal szemben - közölte a TI az MTI-vel; az elnök jó hírnevének megsértése miatt perelte be a korrupcióellenes szervezetet.
MTI, 2011. október 25. kedd, 14:52
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a TI Magyarország 2010 augusztusában - Juhász Miklós kinevezése előtt - nyílt levélben hívta fel a miniszterelnök és a köztársasági elnök figyelmét arra, hogy a "Gazdasági Versenyhivatal elnöki posztjára jelölt személyt, illetve azt a céget, amelynek felügyelő bizottsága elnökeként a cég jogszerű működésének ellenőrzéséért a jelölt felelt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete olyan ügylet miatt marasztalta el, amelynek során bennfentes információval élt vissza".

A TI Magyarország továbbá figyelmeztetett arra, hogy "az ilyen típusú tranzakcióban részt vevő vezető szakember hitelessége a tisztességes piaci verseny kikényszerítéséért felelős Gazdasági Versenyhivatal élén megkérdőjelezhető".

A kommünikében az áll: a Fővárosi Ítélőtábla ítéletében kimondta, hogy a TI Magyarország nyílt levelében nem állított valótlan tényeket, és közleménye, melyben felidézte, hogy a versenyhatóság elnöki pozíciójára jelölt személy bennfentes információkkal rendelkezett, bennfentes személynek minősült, és a saját maga részére közvetítőn keresztül üzletet bonyolított le, nem sérti Juhász Miklós személyiségi jogait. "

A GVH elnökének pedig tűrnie kell, hogy a TI Magyarország ezzel kapcsolatban aggályát fejezze ki" - írták.

HOZZÁSZÓLÁSOK