Pert vesztett az energiahivatal

A Népszabadság értesülései szerint az E.ON és a Főgáz is győzött másodfokon az energiahivatallal szemben az energiadíj-határozatok miatt indított eljárásban, mindez azonban nem befolyásolja a tarifákat - olvasható a csütörtöki Népszabadságban.
MTI, 2013. május 30. csütörtök, 07:34

A Népszabadság úgy tudja, a bíróság másodfokon is a Főgáznak adott igazat abban a persorozatban, amit az energiaszolgáltatók indítottak a Magyar Energia Hivatal év eleji energiadíj-határozatai ellen.

A díjakról a Fővárosi Törvényszék döntése értelmében egy következő eljárásban kell az - új nevén - Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak (MEKH) döntenie. Az azóta született törvények alapján azonban már nem határozati, hanem rendeleti formában. (A rendeletet nem kell adatokkal alátámasztania, és azt a bíróságon sem lehet már megtámadni.) A vesztes elsőfokú per után hozott törvények értelmében az új árak kihirdetéséig a jelenlegiek maradnak érvényben.

A lap ismeretei szerint hasonló ítélet született május 22-én az E.ON gázszolgáltatói által indított hasonló perforduló során is. Szerdán a Főgáz mellett az áttételesen magyar magántulajdonú Magáz keresetének is hasonlóképpen helyt adtak.

Mivel a Tigáz a kormányfő parlamenti felszólalását követő elsőfokú tárgyalásán visszalépett a keresettől, már csak a GDF Suez másodfokú perfordulója van hátra, amely szakértők szerint hasonló végkimenetelű lehet - írja a Népszabadság.

A perek megtörténtéről szóló információt Horváth Andrea, a MEKH kommunikációs munkatársa megerősítette a lapnak, de az ítéletek tartalmáról azok írásos kézhezvétele előtt nem kívánt nyilatkozni, ahogy a többi érintett sem.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2013.05.30 13:45

Az rendben van hogy a fizetésekhez képest drága az energia.Ezen kétféle módon lehet segíteni.Emelni a béreket.Hááááttt ....ez most nem könnyű feladat.
Másrészt tárgyalni az energia szolgáltatókkal.EGYÜTT átnézni a költségeket,rámutatni hol lehet takarékoskodni,és felajánlani hogy az ÁFA-t a kormány leviszi kb 20%-ra.És természetesen ők is csökkentsenek.
Ez a megoldás tartósabb jobb lett volna.Partnerségi viszonyt feltételez.
Emlékszem ez elött kb tizenöt,húsz éve közgazdászok egész sora lyukat beszélt a hasamba hogy milyen jó ha külföldi tulajdonos lesz X és Y üzemnek,szolgáltatóknak.Adjuk oda,adjuk oda még ha csak féláron akkor is.Verseny lesz a piacon,olcsóbb lesz minden.A piac önszabályzó lesz,nem kell állami beavatkozás.
Hát ....hát nem így lett.Mint sok minden más sem.
Magyarország ráb...ott,nem kicsit!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.05.30 09:10

Kicsit drágább lesz a rezsicsökkentés...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html