Pert vesztett az orvosi kamara

Első fokon pert nyert az az orvos, akitől az orvosi kamara pénzt kért a gazdálkodását bemutató adatok átadásért - írta a Népszava.
Domokos László, 2017. november 17. péntek, 08:00
Fotó: Napi.hu

A bíróság szerint a kamarának ki kell adnia a Kunetz Zsombor által kért információkat egyebek mellett arról, hogy az elnökség tagjai milyen javadalmazásban részesültek és milyen egyéb béren kívüli juttatást kaptak 2010 óta.

Azt is ki kell adni, hogy a köztestület gazdasági társulásainak alapításánál, illetve megvásárlásánál használtak-e fel tagi kölcsönt, és hogy milyen forrásból finanszírozzák a vállalkozások veszteségeit.

Kunetz Zsombor azután fordult a TASZ segítségével az adatokért a bírósághoz, miután májusban a Magyar Orvosi Kamara az orvos közérdekű adatigénylésére válaszul először azt közölte, hogy azokért fizessen 88 ezer forintot.

Ezt a reagálást Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője is helytelenítette, így az orvosi kamara elnöke néhány, köztük a saját jövedelmével kapcsolatos adatot nyilvánossá tett, további hat kérdésre azonban továbbra sem válaszolt. Ezek közlésére kötelezte most a kamarát a bíróság - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK