A petíció szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) tagjai követelik a két adóigazgatási szervezet stabilitásának megteremtését, a többletfeladatokhoz kapcsolódó források biztosítását, az adóigazgatásban dolgozók nagyobb erkölcsi, anyagi elismerését.

Követelik továbbá az adóigazgatásban 2009-ben bekövetkezett nagymértékű keresetcsökkenés kompenzációját, valamint a 2010. évi költségvetésben meghatározott előleg kifizetésének biztosítását, s amennyiben szükséges, a bevételi tervek Pénzügyminisztérium által folyamatosan (havonta) kiadott prognózishoz való igazítását.

A demonstráció fél 12-kor kezdődött, amivel azt szeretné elérni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ), hogy a mintegy 22 ezer adóigazgatási dolgozó a tavalyi elmaradt juttatások kompenzációjaképpen megkapjon legalább egyhavi illetményt. Ez mintegy ötmilliárd forintjába kerülne a büdzsének. A helyszínen lévő rendőrök becslése szerint eddig mintegy kétezren lehetnek.