Az alkalmas ajánlattevőknek igyekezniük kell, mivel az ajánlatok beadási határideje augusztus 24. A hivatásos repülőgép-vezetői alapképzési szakon a képzési idő 8 félév. Az elméleti képzéseket Debrecenben kell végezni, amennyiben a gyakorlati képzésekre Debrecen közigazgatási területén kívül kerül sor, a nyertes ajánlattevő terhe a teljesítéshez szükséges utaztatás és ennek kapcsán felmerülő összes költség (utazás, szállás) vállalása - derül ki a tender kihirdetett eredményéből.

A 8 félév alatt 750 elméleti és 200 gyakorlati órát kell teljesíteni. Ez utóbbin belül biztosítani kell - a hallgatók által választottan - Boeing 737-800 vagy Airbus 320 típusokon szimulátoros képzést is. Ennek az elméleti ideje 37,5 óra, míg a gyakorlati ideje 32 óra.

Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik legalább két olyan szakemberrel, aki repült már minimum 15 ezer órát és van 2 ezer óra oktatói tapasztalata. További követelmény, hogy legyen az ajánlattevőnek egy olyan szakember, akinek van  érvényes típusjogosítás-oktató (TRI) jogosultsága Airbus 320-as, illetve Boeing 737-es repülőgépre.

Az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 24. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség, ez utóbbi az oktatók tapasztalatától függ.

A fotó forrás: Hauke-Christian Dittrich/dpa/AFP.