Szavai szerint nincs kritikus körzet, település vagy városrész, nincs no-go zóna Magyarországon.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat eredményei közül kiemelte: az ország valamennyi területén, minden szolgálatnál óriási előrelépés történt a digitalizációban. Megkezdte működését a Kiberbiztonsági Központ és Kutatóintézet. Több közigazgatási intézményben felállt egy úgynevezett hackercsapat, amelynek feladata, hogy csapdát állítson a hackereknek. Továbbá felállították a kiberfenyegetettséget ellenőrző rendszert is.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) 2019-ben 184 műveletben 232 embert fogott el, fegyverhasználatra egy alkalommal sem volt szükség. A TEK tavaly 12 ember terrorkockázatát állapította meg és nemzetközi lőfegyverek illegális beszerzésére szervezkedő csoportok felderítésében is közreműködött.

A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) 2019-ben bebizonyította, jó döntés volt a központ felállítása - mondta a miniszter az MTI beszámolója szerint. Példaként említette, hogy az 1990-es évek szervezett bűnözői köreinek felderítését is segítette a szervezet.

A TIBEK 16 millió utasadattal rendelkezik, hogy kiszűrje az utasbiztonságot veszélyeztetőket. Az ENSZ közreműködésével szeretnének létrehozni egy úgynevezett PNR (utas-nyilvántartási adatállomány) akadémiát, amely európai szinten is kiemelkedő lenne, mivel Magyarország lenne az első, amely ilyen intézményt működtet.

A koronavírus-járvánnyal összefüggő rémhírterjesztések miatt 140 büntetőeljárást indítottak, melyek közül 5 jelenleg is folyamatban van. "Vírustagadás" miatt nem indult eljárás - közölte a miniszter.

A nyíregyházi kórházat ért kibertámadás kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a biztonsági rendszer megbízható így jelentős támadás nem várható. Jelentős adatvesztés azért sem lehet, mert létrehozták az úgynevezett adattrezorokat, ami azt jelenti, hogy bizonyos időközönként adathordozóra kell lementeni az adatokat.

Papp Károly, a BM közbiztonsági főigazgatója szerint a közelmúltban a pénzügyi szektort, több bankot is hackertámadás ért. A támadást sikerült lokalizálni. A szakszolgálatnál külön munkacsoport vizsgálja a támadás hátterét, nemzetközi összefüggéseit.