Pisztolyt találtak a reptéren

Egy antik pisztolyt és egy antik fűszertartót rejtő csomagra bukkantak a Liszt Ferenc-repülőtér postaforgalmának ellenőrzésekor a pénzügyőrök - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
MTI, 2014. május 3. szombat, 10:32
Fotó: Napi.hu

A NAV pénzügyőrei gyanús csomagot találtak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában, amelyet Magyarországról szerettek volna az Egyesült Királyságba küldeni.

A csomag felbontása után egy antik pisztoly és egy különleges fűszertartó került elő, melyekről a pénzügyőrök feltételezték, hogy kulturális javak lehetnek. Az előzetes szakértői vélemény megerősítette a pénzügyőrök gyanúját. Mivel a talált tárgyak kora meghaladja az 50 évet, így ezek a kulturális javak körébe tartoznak és az országból történő kivitelük engedélyhez kötött, ami viszont nem kísérte a csomagot.

A NAV Repülőtéri Főigazgatósága feljelentést tett a rendőrségen védett kulturális javakkal való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Haynau, 2014.05.03 15:19

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html