Plasztik kártyát kapnak a gazdák

Azok az agrárkamarai tagok, akik még nem rendelkeznek plasztik kamarai igazolvánnyal, most várhatják a postást, ajánlott küldeményként kapják kézhez kártyájukat.
Domokos Erika, 2017. május 17. szerda, 12:12
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megkezdte az új kamarai igazolványok kipostázását a nem őstermelő, és az egységes kérelem beadása során a kamara falugazdász-hálózatát 2016-ban igénybe vevő tagjai részére - írja közleményében a NAK.

Első körben közel 10 ezer tag kapja kézhez a kamarai kártyáját ajánlott küldeményként, a fennmaradó, további körülbelül 100 ezer tag számára a kártyák gyártása, küldése és kézbesítése folyamatosan történik - írja a NAK.

A korábbi, papíralapú őstermelői igazolványokat új, plasztikalapú igazolványok váltják fel. Az igazolvánnyal eddig nem rendelkező kamarai tagok juthatnak most hozzá kamarai igazolványukhoz. A folyamat végén elmondható lesz, hogy a kamara valamennyi tagja rendelkezik majd okos igazolvánnyal - jegyzi meg a kamara.

A NAK szerint az igazolvány használata a kamarai jogviszony igazolása mellett felgyorsítja az adminisztrációs folyamatokat, lerövidíti a falugazdászoknál az ügyintézéssel töltött időt.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK