Pleschinger: még csökkenhet a kamat

Magyarország esetében az ország egyéni helyzete miatt van mozgástér az alapkamat csökkentésére - mondta Pleschinger Gyula a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagja a Wall Street Journal napilapnak adott interjújában.
MTI-Eco, 2014. január 14. kedd, 17:11
Fotó: Napi.hu

Pleschinger szerint van kereslet a magyar államkötvények iránt, és jók az ország gazdasági mutatói. A befektetők különösen figyelnek a magyar folyó fizetési mérleg számottevő többletére. Pleschinger szerint a monetáris tanács tagjai nem érzékelnek jelentős inflációs nyomást, és a magyar GDP növekedése nem fogja sokkal emelni a fogyasztói árakat.

A napilapnak adott interjúban Pleschinger kiemelte, hogy a nagy nemzetközi jegybankok eddig laza monetáris politikát folytattak, de a világgazdaságban a kockázatok iránti tolerancia akár hirtelen is megszűnhet.

Pleschinger Gyula az elmúlt öt kamatdöntő ülésen a testület által végül elfogadott 20 bázispontos csökkentés helyett 10 bázispontos kamatvágásra szavazott. A monetáris tanács december 17-én a történelmi mélypontot jelentő 3,00 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

htszht, 2014.01.14 17:59

Doubrovszky György úrnak, mint illetékesnek már régóta számon kellett volna kérnie a külföldi kerbankokon a forint hiteleik törlesztőrészleteinek a drasztikus csökkentését.
Elmaradt!!!

Ugyanolyan mulasztás zajlik, mint anno a devizaalapú forint hitelezés állami szabályozásának az elmaradásakor.

A meglévő forint hiteleknek követnie kellene a csökkenő alapkamatot.
Egy meglévő forint hitel törlesztőrészletnek minimum 30%-al csökkennie kellett volna. Adták 12%-os alapkamatnál 40%-ra!!!
Most 3% és csökken...

Micsoda rablás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyobb, mint a devizaalapú forint hiteleknél.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.01.14 17:47

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html