Pleschinger újra megmagyarázza Matolcsyt

Pleschinger Gyula az Origo hírportálnak azt állította, nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében.
MTI-Eco, 2014. március 13. csütörtök, 18:16
Fotó: Napi.hu

Az MNB monetáris tanácsának külsős tagja, az NGM egykori államtitkára, aki maga is részt vett a Goldman Sachs pénzintézet képviselőivel folytatott üzleti ebéden, a hírportálnak azt nyilatkozta: a Wiedermann Helga "regényében" leírtakkal szemben az ebéd alkalmával semmilyen hivatali titok vagy bennfentes információ átadására nem került sor, így az sem hangzott el, hogy Magyarország a Nemzetközi Valutaalaphoz és az EU-hoz fordult.

Pleschinger szerint a valóságban a könyvben leírt rejtélyes telefonbeszélgetés sem történt meg, az ebéd ideje alatt egyik tárgyalópartner sem hagyta el az asztalt.

A könyv alapján az ellenzéki Összefogás lemondásra szólította fel Matolcsy György jegybankelnököt, amiért 2011 őszén nemzetgazdasági miniszterként "bennfentes információkat szivárogtatott ki" bankároknak.

Baja Ferenc, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egyben azt kérte, hogy a legfőbb ügyész rendeljen el vizsgálatot, mert felmerül a minősített adattal való visszaélés, a hivatali visszaélés és a bennfentes kereskedelem gyanúja.

Katona Tamás, a MNB felügyelőbizottságának tagja, volt pénzügyminiszteri államtitkár szerint teljesen világosan látszik, hogy Matolcsy akkora kockázatot jelent az ország pénzügyi biztonságára, ami nem vállalható.

A MNB csütörtöki, a jegybank honlapján olvasható közleményében azt írta: "Wiedermann Helga gazdasági regényében egy fikciót ír le, természetesen az NGM-et vezető miniszter nem tájékoztathatta a befektetőket arról, hogy Magyarország az IMF-hez fordul, hanem több lehetőség között ezt is, mint követhető utat jelölte meg".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

NemMutyiCsajjeee, 2014.03.19 17:01

??????????????

...E-ÖRÖ-E-BÓDOTTÁÁÁÁ....wazzzzzz


....ámde-SEBAJ.!!..wazzz... VAN AZER 1 JÓ HÍR ISss..:

... már csak 18 NAPIG TART e-ZA-BAZI -NAGY - MAGYAR - NEMZETI -KERESZTÉNY-VIRCSAFT.??!! wzzz.

...AZTÁN ÉBRESZTÖööö..!!!...
...KEZEKET KIFELÉ A BILIBÖL...!!??.....MEG A HÚSOS FAZÉKBÓl....wazz...
...ééss... LEHET BALLAGNI ... MENETELNI...CÖFÖGNI..RÖFÖGNI...BÖFÖGNI....GOMBOT VARROGATNI...!!??...
.. ééésss... NYERGELNEK...ééss....FÚJJÁK és SZÍVJÁK...( éss..: NEM KICSIT...)....
...éééss....NEM CSAK A KÜRTÖKET )... waz... a DISZNÓSZAROS-GUMICSIZMÁS-SZAJRÉKIRÁLY...+ a CSICSKAPONDRÓ-RIZSAHADSEREG...
...BRU-HA-HAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..

...addig nincs MÁS TEENDÖ..., mint a VÍZRE.... + a TORONYÓRÁRA FIGYELNI....... wazzz......merthogy - ugyebár..... a VÍZ - A-ZÚR....... a TORONYÓRA MEG QRVA NAGYOT ÜT.....wazz..., HOGY A FAL ADJA A MÁSIKAT wazzz..BRU-HA-HAaaaa.....
....HAJRÁ-LÁMPAVAS-és SZÁRÍTÓKÖTÉLGYÁRTÓ - NEMZETI - MAGYAROK ..!!!!!!!!!??....

Durván megugrott az államadósság - itt az új negatív rekord
A múlt héten 23569,3 milliárd forintra nőtt a költségvetés adóssága,ez a ÁKK becslése szerint eléri a mostanra számítható GDP 80,1 százalékát. Két és fél hónap alatt a mutató a GDP öt százalékával emelkedett.
...ééss...így beszélget saját magával..a SZAJRÉKIRÁLY....wazz..:
.."..Orbán: Akik a külföldi befektetők ellen keltenek hangulatot, nem barátai az országának..."
....EZEKET MEG ..a-ZEMBEREK ÍRJÁK...wazz.............

..... írta:Orbán Viktor azért nem vesz részt az ellenzéki pártok képviselőivel TV vitában , mert
nem lát kormányzó képes alternatívát az ellenzékben . Ez már nagyon sok, amit ez a kis diktátor
meg enged magának . Talán azért lenne a vita , hogy mi a választók könnyebben döntsünk,
ő ne válasszon helyettünk , hogy ki a kormányzóképes , ki nem . Minek választás, mondja meg ő a
kommunista gyereke , hogy ki legyen a miniszterelnök , lehessen csak erre a kis kádár utódra szavazni .
Ez az ember tényleg nem tudja hol a helye , szerencsére a fák nem nőnek az égig . Eljön az idő amikor
repülni fog , hogy a lába sem éri a földet .


Pedig ő,mint mezitlábas focista a kölyökcsapatban is hallhatta eleget:"Srácok,ha nem állunk ki az ellenfél
ellen,akkor már játék nélkül is vesztesek vagyunk!" Ergó még focistának is utolsó minőségű volt csórikám!
(igaz hogy egyszer már valaki lemosta őt a szinpadról egy vitában!!!????) :shock: és egyben :lol:,,,, írta:
Felfalták már a kisgazdákat, , korábban a régi KDNP-t, az MDF-et is kicsinálták/lásd újabb Dávid Ibolya per/. a jobboldalon nem tűrnek meg maguk mellett senkit...a jobbiknak sem jósolok szebb jövőt...ha pedig a jobboldalon már nincs ellenfél, átnyergelnek a baloldalra... mindenre képesek...Ezeket, csak saját fegyverükkel lehet legyőzni.Velük szemben nincs helye az úri modornak!

Utálom a diktátorokat, akik nyíltan, mint Sztálin, vagy ravaszul, mint Putyin vagy Orbán Viktor megalázzák, lealacsonyítják, megvetik, kirabolják a saját népüket. Az oroszok előbb-utóbb azt teszik majd Putyinnal és bandájával, amit a cárokkal szoktak. Szeretem őket.

Jó lenne, ha mi itt Magyarországon egy egyszerű választáson tudnánk megszabadulni a saját diktátorunktól. Jó lenne, ha nem félnénk semmitől.Hozzászólás 2014. március 14., péntek 8:36,
Orbánnak már papírja van (ráadásul dicső orosz papírja) arról, hogy miként árulta ki a következő generáció pénzét.

Ezek után nem költői túlzás kimondani: Orbán Viktor hazaáruló. Természetesen a büntetőtörvénykönyvben nem ilyen költőihez közelálló szavakkal van megfogalmazva a tényállás. De azért látogatjuk majd Viktort, és visszük neki a híre
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html